Motorcrossers binnen paar jaar toch in haven

Motorcrossers binnen paar jaar toch in haven

Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - Na jarenlang getalm en protest lijkt het er nu toch op dat er een tijdelijk motorcrossterrein kan komen in de Zeebrugse achterhaven. 'Maar het zal minstens nog twee of drie jaar duren', zegt gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (SP.A).

De provincies mogen van de Vlaamse regering havengebieden, militaire domeinen en bedrijventerreinen overwegen om nieuwe motorcrossterreinen aan te leggen. Dat zegt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Voor de plannen om een tijdelijk crossterrein aan te leggen in de Zeebrugse achterhaven, is dat een kleine stap vooruit. Al jaren wordt onderzocht of er op een zeven hectare groot stuk grond dat geprangd ligt tussen het Schipdonkkanaal, de spoorlijn en het traject van de toekomstige snelweg A11, een oefenterrein voor crossers kan worden aangelegd.

Motorcrosser Frank Van De Geuchte uit Knokke is blij met de beslissing. 'We lobbyen al jaren voor zo'n terrein, want wie nu wil oefenen, moet naar Nederland of Duinkerken in Frankrijk', zegt hij. 'Niemand hoeft bang te zijn van een crossterrein op die locatie: in een havengebied is er geen hinder voor omwonenden.'

Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (SP.A) reageert verbouwereerd op de beslissing van de Vlaamse regering. 'Wij hebben jaren geleden al voorgesteld om daar een tijdelijk terrein aan te leggen, maar dat is toen niet weerhouden', zegt hij. 'Nu zijn ze blijkbaar van gedacht veranderd.' Van Gheluwe schat dat Vlaanderen ongeveer een jaar zou nodig hebben om alle procedures te doorlopen om zo'n terrein mogelijk te maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio