Charleroi in spitsennood

CHARLEROI De Henegouwers dreigen zaterdag niet alleen Orlando (begrafenis van zijn vader) te missen. Perbet (knie) staakte gisteren de training en Akgul loopt voorlopig met een halskraag rond, nadat hij een bal in het gezicht had gekregen. Defays (antibioticabehandeling) kon gisteren pas voor het eerst deze week een halfuurtje meetrainen.

Trainer Jacky Matijssen gaf te kennen dat hij zijn verblijf bij Charleroi mogelijk verlengt als de club Europees voetbal haalt. ,,Ik herhaal gewoon wat ik eerder verklaarde'', zegt hij. In de lokale krant circuleren de Fransen Lacombe (Paris SG) en Denoueix (Nantes) nochtans als mogelijke opvolgers, maar daar maakt Mathijssen zich niet druk om. (jvdl)

RC GENK Bailly heeft last van een wreefblessure, maar kreeg een aangepaste tape en kan allicht spelen tegen STVV. Vossen mag volgende week normaal gezien de groepstraining hervatten. Verdonck sukkelt met een geblokkeerde nek. (rs)

STVV Van Houdt (geschorst), Mbonabucya en Bouslama (dij) moeten verstek geven voor de derby tegen Genk. Ook Buvens (kuit) is hoogst onzeker. De club zat samen met Sishuba en Simaeys in verband met een verlengd verblijf. De jongeren Bogaerts, Bouslama, Prud'homme en Raggers zijn in juni einde contract en zouden mogen uitkijken naar een andere club. (rgk, deg)

ZULTE WAREGEM Merlier (voet) trainde individueel. Vansteenbrugghe (spierscheurtje dij) is een week buiten strijd. (bvw)

CERCLE BRUGGE Nyoni, Gombami en Kane meldden zich gisteren na interlandverplichtingen. Van Mol probeert vandaag weer te lopen zonder hinder. Lukt dat niet, dan dringt een voetoperatie zich op. Boi is na zijn knieblessure weer aan voetballen toe. (kv)

MOESKROEN Finkler (barstje in teen) en Hatchi (contractuur) hadden verzorging nodig. Gisterenmorgen kwamen de gerechtelijke diensten nog enkele (vergeten?) dossiers ophalen. (bwa)

BERGEN Dahmane (kuit) moet afhaken voor de verplaatsing naar Waregem, Nicaise legde een positieve test af en zal in de kern worden opgenomen. (jvdl)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.