Jupiler valt Duvel aan met superzware pils

InBev lanceert een nieuwe, veel zwaardere pils: de Jupiler Tauro. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,3 procent. Onder meer in Engeland en Nederland zijn dergelijke 'superstrong lagers' in opmars. InBev lijkt hiermee een aanval op Duvel te lanceren.

Vandaag is Duvel het bier dat in de meeste cafés te verkrijgen is. InBev had totnogtoe geen alternatief in zijn gamma. Volgens Frederic Landtmeters van InBev is het bier er gekomen op verzoek van consumenten: 'Zij zochten duidelijk naar een krachtiger blond bier met nog meer karakter. Zo'n bier ontbrak in ons Jupilergamma, terwijl de sterke blonde bieren duidelijk groeien.'

De smaak van de Jupiler Tauro wordt omschreven als robuuster dan de gewone Jupiler, met een duidelijk hoppig karakter. 'Het is wel een bier van lage gisting, en dus een echt pilsbier', zegt bierjournalist Geert Van Lierde (Café-Revue), die stelt dat het bier brouwtechnisch uitstekend in elkaar zit.

In het buitenland heet dergelijk bier een superstrong lager. Dat zijn pilsbieren die vlot binnengaan. Onder meer in Engeland hebben alcoholbestrijdingsorganisaties al herhaaldelijk kritiek geuit op dergelijke bieren. Nogal wat Britse jongeren gieten ze snel binnen om dronken te worden, het fenomeen van het binge-drinking. Een daklozenorganisatie heeft er zelfs gevraagd dergelijke bieren te verbieden of ze minstens duurder te maken. Ook de Jupiler Tauro kost minder dan een euro per flesje.

Met de lancering van het bier wordt een nieuw flesje met bijbehorend glas gelanceerd waarop het embleem van een stier gegraveerd staat, het symbool van Jupiler.

Jupiler Tauro is vanaf de tweede week van oktober verkrijgbaar in de belangrijkste grootwarenhuizen van België. De nieuwe pils wordt er verkocht in een clusterpack 6 x 33 cl retourfles. De aanbevolen winkelprijs bedraagt 5,29 euro. Vanaf de derde week van oktober zal Jupiler Tauro ook verkrijgbaar zijn in de horeca. (bm/mmb)

www.jupilertauro.be

Corrigeer

MEER NIEUWS