ChefS werken menu uit met streekgebonden producten

Kempen op uw bord

Kempen op uw bord

Restauranthouders en koks presenteren binnenkort de Kempen op uw bord.Paul Keyenberg Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE - Bezoekers beschouwen de Kempen vaak als een gastronomische topper. Het Kempen Menu -in vijftien gerenommeerde restaurants- bedient hen op hun wenken.

Vijftien gerenommeerde restaurants uit de regio presenteren vanaf 18 september een authentiek 'Kempen Menu' met streekgebonden producten. Het gaat om de restaurants 't Zilte in Mol -waarvan chef Viki Geunes het peterschap over 'Kempen Menu' aanvaardde-, De Cuylhoeve in Geel, Den en Heuvel in Kasterlee, Hotel Geerts in Westerlo, Haute Cookure in Oostmalle, 't Kempisch Pallet in Westerlo, MAR-kies in Lichtaart, Potiron in Kasterlee, De Resident in Lichtaart, Ter Hoolst in Balen, Theater in Balen, Torenhof in Tongerlo, Vin Perdu in Oud-Turnhout, De Watermolen in Kasterlee en Waterschoot in Rijkevorsel.

De chef-koks van deze restaurants kregen een zeer brede waaier van streekgebonden producten aangeboden om daarmee een drie- of vijfgangenmenu samen te stellen. Viki Geunes: 'Je zou ervan staan te kijken hoeveel kwaliteitsproducten wij in de Kempen hebben. Je hoeft het echt niet ver te gaan zoeken'. Van 18 september tot eind oktober presenteert elk van de vijftien genoemde restaurants een menu met ingrediënten als pompoensoep, wild, plaatselijke bieren, Molse appelbes, beuling uit Geel, geitenkaas, hoeve-ijs en andere Kempense lekkernijen.

Vanaf 1 november tot het einde van dit jaar zetten enkele koks één van hun recepten op de sitewww.kempenmenu.be zodat ook hobbykoks hun eigen Kempen Menu kunnen samenstellen.

Pure Kempen

Het initiatief voor het Kempen Menu komt van Unizo Kempen die de plaatselijke economie wil ondersteunen en de vzw Rurant die de campagne het label 'Pure Kempen' meegeeft. Dat is een kwaliteitslabel dat verwijst naar de klasse van de restaurants maar ook naar het vakmanschap van zij die de producten aanleveren.

Deze eerste editie van het Kempen Menu beperkt zich tot de vijftien geselecteerde restaurants maar niets staat in de weg dat bij volgende campagnes ook andere restaurants zich aansluiten. Kempen Menu is een actie die plaatselijke ondernemers in contact brengt met elkaar, met elkaars producten én met elkaars klanten. Elk deelnemend restaurant aan Kempen Menu houdt de prijzen democratisch. Vanaf 25 euro per persoon kun je de voeten al onder tafel steken.

www.kempenmenu.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio