Crosskampioen Roland Liboton trouwt met Anne-Marie

Crosskampioen Roland Liboton trouwt met Anne-Marie

Roland Liboton deelt al veertien jaar lief en leed met Anne-Marie Van Ostaeijen. lvl Foto: © Leo van der Linden

LIER - De meervoudige wereldkampioen cyclocross Roland Liboton is gisteren op 54-jarige leeftijd in het stadhuis van Lier in het huwelijk getreden met zijn vriendin Anne-Marie Van Ostaeijen.

Het koppel is al 14 jaar samen. De plechtigheid werd voltrokken door schepen Patrick Tersago (VO-LK).

Liboton stopte met wielrennen in 1992 op zijn 35ste. Hij werd vier maal wereldkampioen: in 1980, '82, '83 en '84. In 1981 werd hij vicewereldkampioen. Eerder was hij in 1978 al eens wereldkampioen bij de liefhebbers.

De in Leuven geboren veldrijder werd van 1980 tot en met 1989 tien opeenvolgende jaren kampioen van België en won alles samen niet minder dan 156wedstrijden. Voor de Superprestige wist hij 21keren een overwinning achter zijn naam te schrijven. Zowel in 1985, 1986 als 1988 won hij de Superprestige.

Hoewel hij de fiets aan de wilgen heeft gehangen, blijft de gewezen veelvoudig kampioen een uithangbord voor zijn sport, onder andere voor de Druivencross in Overijse, die hij liefst zestien keer op zijn naam schreef. Een uniek record.

Drie jaar geleden zagen de Eén-kijkers hem nog eens op televisie. Hij nam toen deel aan Eeuwige Roem, een programma met gewezen sportkampioenen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio