Roger Quaghebeur overleden

Roger Quaghebeur overleden

Roger Quaghebeur. pli Foto: © pli

IEPER - In Ieper is donderdagavond Roger Quaghebeur op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds kort opgenomen in het ziekenhuis.

Roger Quaghebeur was een bekend figuur in Ieper en omstreken. Hij werd geboren op 5 juli 1925. Hij was gehuwd met Erna Frimout. Het echtpaar had vier kinderen: Hans (oprichter en bezieler van folkrockgroep Kadril), Bieke, Peter (tot vorig jaar directeur-generaal van de Vlaamse Mediamaatschappij) en Joke (choreografe en bezielster van dansschool Dansstudjoke).

Quaghebeur was PR-verantwoordelijke van weefmachineproducent Picanol. In zijn vrije tijd was hij ook stichter en bezieler van het Ieperse Operettegezelschap, dat elk jaar een revue op de planken brengt. Tot voor enkele jaren schreef en regisseerde hij zelf in totaal wel vijftig revues. Hij was ook de organisator van de historische evocatie 'Het Beleg van Ieper' en van het evenement 'Place du Tertre' in Ieper. Hij lag ook mee aan de basis van de Ieperse Vestingfeesten. Roger was eveneens oud-regisseur van de Ieperse Kattenstoet. Hij was ook de stichter en jarenlange bezieler van de Ieperse vrije radio 'Vrie'. Roger Quaghebeur schreef ook verschillende boeken over de Tweede Wereldoorlog in de Westhoek, over het toneelleven in de regio en recent nog over het wielerleven in West-Vlaanderen.

Roger Quaghebeur was ook 65 jaar lang sportmedewerker en regiojournalist bij diverse kranten, onder andere bij Het Nieuwsblad.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 9 februari om 11uur in de Sint-Maartens en Sint-Niklaaskathedraal in Ieper.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio