Oud-burgemeester Urbain De Cuyper overleden

BEERNEM - Urbain De Cuyper, oud-burgemeester van Oedelem en later van Groot-Beernem, is woensdag op 85-jarige leeftijd overleden in Oedelem. Hij was 36 jaar lang actief in de Beernemse politiek.

Zijn politieke carrière ging in 1959 van start als gemeenteraadslid voor de oppositie in Oedelem. Van 1965 tot 1970 was hij schepen in Oedelem om er vanaf 1971 burgemeester te worden. Als laatste burgemeester van Oedelem maakte hij in 1976 de fusie mee en in 1977 werd hij schepen van Groot-Beernem. Van 1983 tot 1994 was hij burgemeester van Groot-Beernem. Hij huwde met Gilberte Vandermoere en had drie dochters, Caroline, Christine en Katherine, en een zoon, Raf.

Buiten de politiek was hij ook actief als voetballer bij de Beverhoutsclub en als acteur bij de toenmalige toneelbond Kunst en Vermaak. Ook tijdens wielerwedstrijden was hij een vaste waarde als speaker in de reportagewagen van Het Volk. Hij nam ook deel aan de Uilenspiegelfeesten in de rol van Lamme Goedzak in 1960 en Tijl Uilenspiegel in 1961. De begrafenisplechtigheid voor de ereburgemeester vindt plaats op dinsdag 28 februari om 10.30uur in de Sint-Lambertuskerk in Oedelem.

Beernem

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio