'Een fantastische ervaring maar ik zal nog beter worden'

Verdienstelijke Anis Boussaidi krijgt eerste officiële speelminuten bij KV Mechelen

Verdienstelijke Anis Boussaidi krijgt eerste officiële speelminuten bij KV Mechelen

belga
Foto: © JOHN THYS

MECHELEN - Anis Boussaidi mocht op Anderlecht Antun Dunkovic vervangen. Niet dat de Tunesische aanwinst van KV Mechelen fenomenale dingen liet zien, maar zijn optreden was veelbelovend.

'Fysiek was ik nog niet fris genoeg om negentig minuten te spelen, wat normaal is met amper vijftien dagen training in de benen. Ik speelde nog maar aan zeventig procent. Maar als ik wat meer matchritme in de benen heb, zal ik beter en beter worden.'

'Ik speelde nu op de rechterflank, zoals ik gewend ben. Maar ik ben ook beschikbaar voor andere posities', legt Boussaidi uit.

Zijn eerste kennismaking met het Belgische voetbal was positief.

'Ik moet de Belgische competitie nog wat inschatten, maar mijn debuut was een fantastische ervaring. De fans bleven ons steunen en naar voren stuwen', leerde hij het Mechelse publiek kennen.

'Ik wist van Anderlecht dat het een grote ploeg is, maar dat bleek niet op het veld. We hebben niet slecht gespeeld, maar lieten ons te makkelijk in de luren leggen. Maar ach, dat is voetbal. Ons spel vond ik toch veelbelovend voor een goede terugronde', eindigt de Tunesiër optimistisch. (ydb)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio