Leekens gaat niet in op vraag om afzondering

Leekens gaat niet in op vraag om afzondering

pn
Foto: © Nico Vereecken

VOETBAL AA Gent-trainer Georges Leekens heeft beslist om niet op afzondering te trekken voor de competitiewedstrijd tegen Westerlo, komende zaterdag. Hij gaat daarmee in tegen de wens van zijn voorzitter, Ivan De Witte, die daar deze week nochtans nadrukkelijk had om gevraagd. 'Brugge trok voor de bekermatch drie dagen op afzondering. Bij ons was dat niet nodig, zeiden ze. Welaan: ik eis een afzondering voor de belangrijke verplaatsing naar Westerlo', liet De Witte na de bekeruitschakeling tegen Club Brugge noteren.

Een nieuwe episode in de eeuwig durende machtsstrijd tussen Leekens en De Witte, die in het verleden al vaker met elkaar verbaal in de clinch gingen? 'Ik had inderdaad om een afzondering gevraagd', legt De Witte uit. 'Maar de trainer heeft geoordeeld dat er misschien een overshoot aan concentratie zou kunnen zijn. Ik ga mij daar niet mee moeien, maar ik verwacht zaterdag wel een goed resultaat.'

Als AA Gent zaterdag verliest, kan het na een knap seizoen toch nog naast het Intertoto-ticket grijpen. (deg)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.