Lokeren blaast fusie met Beveren af

Lokeren blaast fusie met Beveren af

Voorzitter Van Hoof sprak dinsdag de supporters al toe. Vanavond ontvangt hij opnieuw een delegatie, maar de fusie is dus voorlopig afgeblazen.
belga
Foto: © DIRK WAEM

Volgend seizoen speelt er geen Wase fusieclub met Lokeren en Beveren in eerste klasse. Nadat de deadline van 15 mei verstreken was, ziet Lokeren te veel juridische obstakels.

Patrick Plaetinck en

Benny Callaij

Vorige dinsdag 15 mei miste de vzw van Beveren de deadline om volgend seizoen als gelijke partners een fusie met Lokeren aan te gaan. Een samengaan van de twee ploegen uit het Waasland ná 15 mei was alleen nog mogelijk als Beveren in vereffening ging, het stamnummer 2.300 van de bondslijsten werd geschrapt, en Lokeren zijn rivaal zou overnemen. Maar dat scenario heeft nog heel wat wettelijke obstakels en die schrikken de Lokerense voorzitter Roger Lambrecht af.

De vzw Beveren blijft intussen grondig verdeeld over een fusie met Lokeren. Vorige dinsdag liet advocaat Chris Rotthier een buitengewone vergadering van de vzw statutair ongeldig verklaren omdat de uitnodigingen niet op tijd waren opgestuurd. Op die buitengewone vergadering hadden de vzw-leden moeten beslissen over de fusieplannen.

Dat de fusie tussen Lokeren en Beveren wordt afgeblazen, betekent niet dat het idee van één grote club in het Waasland wordt begraven. Chris Rotthier was in het verleden voorstander van een fusie met Lokeren - hij verzette zich vooral tegen de timing ervan. Het Beverense vzw-lid oordeelde dat een samensmelting op dit moment nadelig zou uitvallen voor Beveren omdat de blauw-gele club er zowel sportief als financieel slechter voor staat dan Lokeren. Als Beveren een oplossing vindt voor de schulden aan oud-manager Jean-Marc Guillou, en als de club zich dit weekend en in de eventuele eindronde sportief weet te redden, kan er mogelijk volgend seizoen opnieuw worden gepraat.

Supporters

Los van de beslissing van Lokeren om de fusieplannen op te bergen wil de Raad van Bestuur van Beveren vanavond de dialoog met zijn supporters aangaan. Na de bewogen protestmars van vorige dinsdag hebben clubvoorzitter Frans Van Hoof en vzw-voorzitter Daniël Pairon een onderhoud met de verslaggever van het webteam en van de vernieuwde supportersfederatie van Beveren. De bedoeling is om de supporters te informeren over de situatie van de club en de mogelijkheden die Beveren nog resten.

Veel mogelijkheden lijken er echter niet meer te zijn. Van de kandidaat-overnemers schiet alleen een groep investeerders rond de Bierbeekse kunstenaar Johnny De Coster over. Deze groep uit Limburg zou actief zijn in de vastgoedsector en lijkt de enige strohalm te zijn waaraan de supporters van Beveren zich kunnen vastklampen.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.