Utah naar finale in het Westen

Utah heeft zich als eerste geplaatst voor de Western Final. Utah was weer te sterk voor Golden State en krijgt in de finale San Antonio of Phoenix als tegenstander. Twee Europese spelers waren mee de bezielers van de zege van Utah. Naast Carloz Boozer (21 punten en 14 rebounds) loodsten de Turk Mehmet Okur (14 punten en 10 rebounds) en de Rus Andrei Kirilenko (21 punten en 15 rebounds) de Jazz tegen een vermoeid Golden State naar een 100-87-zege. Voor Utah is het de eerste keer sinds 1998, toen nog met het legendarische duo Karl Malone en John Stockton, dat het de finale van de Western Conference bereikt.

San Antonio lijkt op weg om de tegenstander van Utah te worden. De vijfde match tussen de Spurs en de Suns draaide weer uit op een thriller. Na een schitterend slot wonnen de Spurs in Phoenix met 85-88. Uitblinkers waren Tim Duncan (21 punten en 12 rebounds) en Manu Ginobilli (26 punten en 10 rebounds). De stad is nu 3-2 voor de Spurs.

LeBron James geblesseerd

In de Eastern Conference vergat Cleveland de klus af te maken. New Jersey won (83-72) en verkleint de achterstand tot 3-2. Erger voor de Cavaliers is dat LeBron James met een blessure uitviel en twijfelachtig is voor de volgende match.

Ook de Pistons zijn nog niet zeker van een stek in de finale. Onder leiding van Ben Gordon (28 punten) won Chicago met 92-108 in Detroit. De Bulls bogen een 3-0-achterstand om naar 3-2. (cpm)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.