Appartementen ontruimd na brand

Appartementen ontruimd na brand

De brand ontstond in een flat op de vijfde verdie-
ping. fkd
Foto: © fkd

SINT-AGATHA-BERCHEM - SINT-AGATHA-BERCHEM Enkele flats van een appartementsblok aan het Jean Monnetpark in Sint-Agatha-Berchem zijn gisterochtend rond 11 uur ontruimd na een uitslaande brand in een van de flats. Eén inwoner raakte door de rook bedwelmd.

Enkele flats van een appartementsblok aan het Jean Monnetpark in Sint-Agatha-Berchem zijn gisterochtend rond 11 uur ontruimd na een uitslaande brand in een van de flats. Eén inwoner raakte door de rook bedwelmd.Het vuur ontstond in een flat op de vijfde verdieping van een appartementsblok aan het Jean Monnetpark. 'Vermoedelijk heeft een kaars, die te dicht bij de gordijnen stond, het vuur veroorzaakt', zegt Francis Boileau van de Brusselse brandweer. 'Het vuur sloeg eerst over op een van de gordijnen en nadien op de meubels in het appartement. Niet veel later stond de hele woning in lichterlaaie.' De living van de woning brandde volledig uit. Drie hoger gelegen flats liepen aan de voorgevel zware schade op door een rookkolom. Na anderhalf uur blussen was het vuur onder controle.

Enkele inwoners liepen in paniek in hun nachtkledij over straat. Ze werden door de hulpdiensten opgevangen. Eén bewoner werd met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. (sss)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S