Kunstenaars zetten atelier open

© © Rudy De Saedeleir

Affligem maakt zich op voor een weekendje 'OpenAtelier', de vijfde editie van een biënnale rond kunst, met werken van 22 plaatselijke kunstenaars.

(rds)

Het OpenAtelier is een mooie traditie geworden. Ook ditmaal werd een ontdekkingstocht opgezet langs vijftien ateliers of gelegenheidsateliers, verspreid over Hekelgem, Teralfene en Essene. Een ervan is het Ankerhof in Essene, op de hoek van de Eksterenberg met de Fooststraat.

Vijf glaskunstenaars, Raf Van Ransbeeck, Sebastiaan Coppens, Marie De Bruyn, Patrick Van Tilborgh en Eric Pipien tonen er samen hun werken in de opgeknapte stallingen. Het aantal disciplines op deze Open Atelier is weer erg gevarieerd. Er is ook schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, grafiek, tekenkunst en collages.

Naast zeventien kunstenaars van Affligemse origine zijn vijf gastkunstenaars uitgenodigd. Naast de glaskunstenaars is dat Michel Janssens, die bronswerken tentoonstelt bij Willy Beeckman in de Okaaistraat en bij Mia Piron in de Begonialaan. Fatmir Limani exposeert zijn schilderijen bij beeldhouwer JorisV op de Koudenberg.

In het kader van het 30-jarig bestaan van Affligem is er zaterdag 14augustus vanaf 18uur een nocturne, met op verschillende locaties vier uur lang muzikale evocaties, poëzie of spektakel. Een impressie van OpenAtelier 2010 is te bekijken in de Dr. Tistaertzaal aan de Bellekouter. Daar staat van elke kunstenaar een werk tentoon en is een catalogus met de praktische info over de 15 locaties beschikbaar. Het OpenAtelier is zaterdag 14 en zondag 15augustus toegankelijk, telkens van 11 tot 18uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus