Parkhotel biedt eerste ondergrondse parking

Parkhotel biedt eerste ondergrondse parking

Foto: © vkk

KORTRIJK - Aannemers goten vrijdag beton in de ondergrondse parking van het nieuwe Parkhotel. De graafwerken waren een huzarenstukje. Het Parkhotel wordt het eerste centrumhotel dat in de stad een ruime, ondergrondse parkeerterrein aanbiedt.

Het Kortrijkse Parkhotel wordt straks een van de grootste hotels van de regio. Er komen 37 extra luxekamers, een binnenzwembad, een buitenzwembad, een ondergrondse parking, een kuur- en verzorgingscentrum en een buitenterras. De uitbreiding zal in 2013 klaar zijn. De investering bedraagt zes miljoen euro.

Het hotel investeerde zwaar in de bouw van een ondergrondse parking. Vrijdag zijn de graafwerken daarvoor succesvol afgerond met het gieten van een betonvloer. Om de betonmolens vrije baan te geven, werd het Stationsplein zelfs afgesloten. Arbeiders zorgden voor een dikke laag beton van vijftig centimeter, zes tot zeven meter diep in de bouwput. Veel hinder hebben de buren in de omgeving niet van de graafwerken ondervonden. Nochtans is de ondergrondse parking omringd door bouwwerken.

Met de uitbreiding wordt het Parkhotel een van de eerste centrumhotels in Kortrijk die een ruime ondergrondse parking aanbiedt aan haar klanten. De inrit van die parking komt in de Koning Albertstraat. Het parkeerterrein wordt betalend in eigen beheer. Na vijftien jaar moet de parking zelfbedruipend zijn.

'De realisatie van het ondergrondse gedeelte - een extra kost van 1,5 miljoen euro - was niet gepland bij de bouw van het nieuwe hotel. Maar aangezien er in de toekomst parkeerplaatsen aan het station verdwijnen, hebben we de knoop doorgehakt', zegt zaakvoerder Luc Vandewalle. De investering moet later een meerwaarde betekenen.

B&B's

Met het vernieuwde Parkhotel zal Kortrijk in 2013 in totaal zevenhonderd hotelbedden tellen. 'Er komen 119 kamers bij in de stad', zegt Ann Pascale Mommerency van het Kortrijks hoteloverleg. 'Nu zijn er 580. Er zijn ook extra B&B's in de maak.'

De afbraak voor het nieuwe hotel in de Tolstraat gebeurde al in 2004. De nieuwbouw liet echter op zich wachten en daarom werd er een parkingplaats gemaakt op de lege site. Recent maakte de stad daarvoor een overtredingsdossier op.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio