Kustverhaal

'De klanten ruilden hun vast biertje in voor een Josy's Triple'

'De klanten ruilden hun vast biertje in voor een Josy's Triple'

Chef Dino en zaakvoerders Serge Gorloo en Ellen Dejonghe serveren Zeeuwse mosselen met hun eigen bier Josy's Triple.Dany Van Loo Foto: © Dany Van Loo

OOSTENDE - Een bijzonder recept voor de bereiding van de overheerlijke nieuwe oogst Zeeuwse mosselen, geserveerd met zicht op zee én daarbovenop een eigen, speciaal gebrouwd bier. Restaurant-tearoom Josy op de dijk in Mariakerke pakt er graag mee uit.

Serge Gorloo (33) en partner Ellen Dejonghe (27) ruilden vijf jaar geleden hun job in de Zeebrugse haven voor iets helemaal anders: een grote horecazaak op de zeedijk in Mariakerke. 'Al wisten we wel iets van horeca af', zegt Serge. 'Zowel Ellen als ikzelf hadden al ervaring opgedaan en het was trouwens al lang een droom om met een eigen zaak te starten.'

Die kans kreeg het koppel vijf jaar geleden. Eerder toevallig kwamen ze te weten dat op de zeedijk van Mariakerke, vlakbij het strandplein een zaak over te nemen was. 'Een superligging zonder meer', zegt Serge. 'We hebben de zaak meteen helemaal vernieuwd en uitgebreid. We zijn destijds met een beperkte kaart gestart, en hebben die langzaam uitgebreid. De kaart mag ook niet te uitgebreid worden, want alles moet vers zijn.'

De mosselen blijven natuurlijk een topper en daar speelt Josy uiteraard op in. 'Dat kan moeilijk anders. De Zeeuwse mosselen zijn opnieuw zeer gegeerd en ik moet toegeven dat ze dit jaar beter zijn dan ooit. Wij spelen zeer kort op de bal door onze vaste leverancier Euromossel twee keer per dag te laten leveren. Verser kan dus niet', vertelt de zaakvoerder.

'We serveren natuurlijk de traditionele bereidingen, maar samen met onze chef Dino Dehaemers hebben we een heel speciale bereiding op basis van een licht pikante roomsaus uitgedokterd waarvan ik het recept echt niet verklap. De prijs voor onze mosselen draait rond de 20euro en dat is echt niet te veel als je rekening houdt met de voorbereiding, het werk en natuurlijk de dagverse groenten.'

Maar er is meer. Serge en Ellen lieten onlangs een eigen bier brouwen die alleen in hun zaak te verkrijgen is: Josy's Triple. 'We merkten op dat vooral in de winter heel wat vaste klanten kozen voor zware bieren en we speelden daar op in door een volledig assortiment aan te bieden. Tot we het idee opperden om zelf met een nieuw bier voor de dag te komen', vertelt Ellen.

'We namen een kleine brouwerij onder de arm en na een jaar zoeken en ontwikkelen samen met chef Dino vonden we iets naar onze zin: een amberkleurige tripel van het vat met een zeer unieke, uitgebalanceerde smaak en geserveerd in een eigen glas. Onze klanten bleken uitstekende proefkonijnen en de meesten ruilden hun vast bier in voor een Josy's Triple', zegt Ellen.

'Het biertje pas bovendien uitstekend bij een portie Zeeuwse mosselen, maar leent zich ook als aperitief of digestief. En natuurlijk om zo maar een biertje te drinken', besluit Serge.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio