VOETBAL 3DE PROVINCIALE C EINDRONDE

Eric Verstraete speelt morgen met SV Pittem heenmatch van finale tegen NS Heule

Eric Verstraete speelt morgen met SV Pittem heenmatch van finale tegen NS Heule

Eric Verstraete, trainer van SV Pittem: 'Heule is een zeer moeilijk te bekampen ploeg.' Bart Vandenbroucke Foto: © VDB

PITTEM/TIELT - Na de 2-0-zege uit de heenmatch hield SV Pittem thuis FC Aarsele met 0-0 in bedwang. Pittem speelt morgen donderdag de heenmatch van de finale op het veld van NS Heule.

SV Pittem had op het veld van Aarsele niet de minste moeite om de 2-0 voorsprong van de heenmatch te verdedigen. 'Ik had de nodige voorzichtigheid in mijn ploeg gebouwd', verklaart de Pittemse trainer Eric Verstraete. 'En op die manier zijn we nooit in moeilijkheden geweest. Integendeel, wij hadden nog de mooiste kansen, maar we hebben die niet benut. Geen nood, want de thuisploeg heeft eigenlijk nauwelijks iets klaargespeeld.'

'Dat zal tegen de andere finalist Heule wel heel andere koek zijn, want dat is een zeer moeilijk te bekampen ploeg. In de competitie haalden wij ook maar een magere één op zes tegen die gasten. Uitkijken dus', weet Verstraete.

Aarsele zat op z'n tandvlees

FC Aarsele raakte dus op eigen veld niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Pittem. Onvoldoende om door te stoten naar de finale van de playoffs. 'Ach, het is achteraf bekeken een juiste uitslag', vindt het Aarseelse bestuurslid Filip Rogge. 'Pittem kwam met hun riante 2-0 uitgangspositie de kat uit de boom kijken met veel volk achter de bal en wij zaten een beetje op ons tandvlees.'

'Toch we zijn wel zeer tevreden over ons seizoen. Als nieuwkomer de eindronde spelen is een puike prestatie. Ook al doordat we gespaard bleven van langdurige blessures en rode kaarten. Volgend jaar zal onze spelerskern een stuk breder zijn en dat zal misschien leiden tot nog betere prestaties', hoopt Rogge.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio