Seniorengids bundelt informatie voor 60-plussers

ZUIENKERKE - Op advies van de seniorenraad heefy het gemeentebestuur beslist om een seniorengids samen te stellen. Daarin worden reglementen, diensten en activiteiten voor senioren gebundeld.

De seniorenraad kreeg heel wat vragen van senioren over reglementen, diensten en activiteiten in Zuienkerke. ‘Een op de vier inwoners in de gemeente is een 60-plusser en die zijn niet altijd op de hoogte van wat er in hun buurt gebeurt', vertelt schepen Annelies Dewulf (Lijst Burgemeester).

‘Daarom hebben wij informatie samengevat in de gids. Senioren vinden zo informatie over pensioen, wonen, mobiliteit, sociale activiteiten, veiligheid of gezondheid. Er staat ook een hoofdstukje in over het opmaken van een testament. De seniorengids is niet alleen opgesteld voor de actieve, maar ook de zorgbehoevende senior kan er gebruik van maken. We hebben 600 exemplaren ter beschikking.'

Gratis gids

Alle inwoners van Zuienkerke en deelgemeenten die ouder zijn dan 59jaar krijgen de nieuwe seniorengids in de bus. De gids is ook verkrijgbaar bij het OCMW en in het gemeentehuis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio