‘Ik mag zeker niet klagen'

Voetbal 2de klasse/Exqi League KV Oostende 2 - Lommel United 4 Thomas Azevedo en Lommel blijven op koers in tweede periode

Thomas Azevedo yjl Foto: © Yorick Jansens

LOMMEL/OVERPELT - Lommel United kon voor de vierde keer op rij buitenshuis de volle pot pakken na alweer een met heel wat doelpunten gekruide wedstrijd tegen Oostende. Het puntenaantal stijgt dan ook zienderogen na de 22 op 24 bij een vlot scorend Lommel.

Vrijdagavond stonden de Noord-Limburgers zelfs even aan de leiding, maar na de 2-0 winst van OH Leuven tegen Antwerp pakten de Brabanders opnieuw de eerste plaats.

‘We staan nu tweede op één punt van OH Leuven en daar voelen we ons erg goed bij. We blijven wel zij-aan-zij in de tweede periode en dat is toch ook een mooi perspectief.'

‘Er is weinig druk bij de club. Niets moet, maar aangezien de situatie er rooskleurig uitziet in die periode, moeten we ons ook niet wegsteken en er resoluut voor gaan', zegt Thomas Azevedo, één van de vele Lommelse jeugdproducten, die zich de voorbije weken geregeld in de kijker speelde.

Potig

De 19-jarige explosieve flankaanvaller schoot vrijdagavond de bevrijdende vierde treffer tegen de touwen na een schitterende individuele actie.

‘Ja, hij ging er lekker in en het betekende dat de match toch wel zo goed als gespeeld was, hoewel ze nog eenmaal wisten te scoren. Het doet alleszins deugd dat we een vroege achterstand nog konden ombuigen', zei de tevreden Perenaar, die voor de derde keer op rij aan de aftrap kwam.

‘Door de onbeschikbaarheid van Davy Brouwers stond ik opnieuw aan de aftrap en dat is een beetje mijn geluk geweest. Davy was erg goed bezig, maar kende dus pech en ik kon zijn plaats met goed gevolg invullen. Het feit dat er concurrentie is kan me alleen maar sterker maken.'

Nuchterheid troef dus bij één van de Lommelse youngsters, die in het slotkwartier een beetje uit voorzorg vervangen werd door trainer Van der Elst, die zich op de persconferentie boos maakte over de bij momenten potige aanpak van Oostende.

‘Ja, de trainer had wel gelijk, want ik had na afloop wel wat last van de enkel en de kuit. Mijn rechtstreekse belager spaarde mij niet en ik kreeg heel wat tikken. Momenteel (zondagavond) is alle leed geleden en voel ik me fysiek beter dan onmiddellijk na de match.'

Thomas Azevedo debuteerde op 17-jarige leeftijd bij Lommel nadat hij er sinds het ontstaan van Kvsk United zijn jeugd had doorlopen.

Daarvoor was hij wel aan de slag bij Overpelt Fabriek. Hij werd na het vertrek van Dany David bij Lommel haast onmiddellijk door Van der Elst naar de A-kern overgeheveld en staat met de regelmaat van de klok in de basis.

‘Ik ben nog jong en heb nog veel te leren, maar ik heb geen reden tot klagen', besluit Thomas, die aan zijn eerste jaar bachelor Lichamelijk Opvoeding bezig is in Hasselt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio