Veldrijden GVA-trofee HASSELT

Panis en Hermans net naast podium

Panis en Hermans net naast podium

Voor Quinten Hermans zat er niet meer in dan een verdienstelijke vierde plaats.
Hendrik De Rycke
Foto: © Hendrik De Rycke

HASSELT - Nieuweling Quinten Hermans en junior Maxim Panis slaagden er niet in om een podiumplaats te behalen in de GVA-trofee in Hasselt.

Bij de nieuwelingen beheerste Mathieu Vanderpoel de hele wedstrijd. De zoon van Adri reed bij de start van iedereen weg en kwam met meer dan een minuut voorsprong aan. Achter hem streden Stijn Caluwe, Stan Wijkel en Quinten Hermans voor de ereplaatsen. In die volgorde kwamen ze ook over de streep.

Bij de junioren waren het de tweelingsbroers Diether en Laurens Sweeck die andermaal voor animo zorgden. Zij reden drie ronden samen aan de leiding. Dan liet Diether zijn broer in de steek en reed naar zijn eerste zege van het seizoen. Toon Aerts werd derde en Maxim Panis was tevreden met zijn vierde plaats.

Veel spannender werd het bij de beloften. Het leek zelfs op een heruitgave van de Superprestigecross in Zonhoven. Toch voor de hoofdrolspelers Lars Van der Haar en Jim Aernouts. De Europese kampioen en de Belgische kampioen reden rondenlang samen aan de leiding. Alleen Vincent Baestaens kon even aanklampen, maar moest dan weer lossen.

Halfweg maakte Van der Haar een foutje en daar kon Aernouts van profiteren om alleen aan de leiding te komen. Maar in de voorlaatste ronde kon de Nederlander weer aansluiten bij Aernouts. De Belgische kampioen probeerde Van der Haar opnieuw af te schudden. In de laatste trappenreeks slaagde hij daar wel in, maar pas in de laatste honderd meter was Aernouts zegezeker. Vincent Baestaens werd derde. Ruben Veestraeten werd eerste Limburger op een 17de plaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio