Restaurant in Muntstraat stijgt naar 14/20

Champagne voor Oesterbar

Champagne voor Oesterbar

Foto: © Isabel Van Tendeloo

LEUVEN - Mieke De Winter en Nicolaas Van Buggenhout van de Oesterbar in Leuven haalden gisteren de champagne boven. Ze stijgen van 13 naar 14 op 20. 'Die stijging geeft voldoening', zegt kok Mieke.

'Goede recensies zijn een opsteker, maar we gaan niet zweven. Dat de klant tevreden is en vers eten op zijn bord krijgt, is het belangrijkste.'

Verderop in de Muntstraat baten ze ook De Kansel uit. 'Dat is een zware combinatie, maar het was onze droom een nieuwe uitdaging aan te gaan waarbij we iets hoger zouden mikken. Toen de Oesterbar vier jaar geleden was over te nemen, moesten we niet lang twijfelen', zegt Nicolaas, die in de zaal staat.

Sinds een jaar staat Mieke alleen in de keuken. 'Vroeger had ik een kok die veel bezig was met de moleculaire keuken. Ik grijp eerder terug naar de klassieke keuken, met af en toe een technisch snufje.'

www.oesterbar.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio