GaultMillau brengt geen grote verrassingen in Oost-Brabant

Couvert Couvert en Fidalgo blijven de beste

Couvert Couvert en Fidalgo blijven de beste

Restaurant Fidalgo van chef-kok Filip Dewijnants haalt opnieuw 16 op 20. wdk Foto: © Wim Daneels

LEUVEN / TIENEN / SCHERPENHEUVEL-ZICHEM / OVERIJSE - Couvert Couvert in Heverlee en Fidalgo in Tienen blijven volgens GaultMillau de beste restaurants in Oost-Brabant, met elk een mooie 16 op 20. De nieuwe editie van de prestigieuze gids brengt in onze regio geen grote verrassingen. De Oesterbar in Leuven en Montaigu in Scherpenheuvel gaan erop vooruit.

Als we GaultMillau mogen geloven, tafelt u in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant het best in restaurant Couvert Couvert in Heverlee en Fidalgo in Tienen. Zij halen beide 16/20, evenveel als vorig jaar.

Meus en De Paepe

Arenberg in Heverlee, Barbizon in Overijse, Luzine in Wilsele en Trente in Leuven krijgen 15punten, waarmee ook zij status-quo noteren.

De experts van GaultMillau hebben zich dus niet laten beïnvloeden door de populariteit van televisiekok en 'hype-van-het-moment' Jeroen Meus (de chef-kok van Luzine) bij het toekennen van de punten. Ook Kwinten De Paepe, die andere bekende chef en vorig jaar nog Jonge topchef van het jaar, moet het met evenveel punten stellen als vorig jaar.

Opmerkelijk: GaultMillau houdt ook dit jaar de echte topnoteringen op zak in Oost-Brabant. Het arrondissement Leuven scoort weliswaar goed en telt flink wat toprestaurants, maar voor de écht hoge scores moeten lekkerbekken over de provinciegrens.

Bovendien zijn er weinig verrassingen in de jongste editie van de toonaangevende culinaire gids. Alleen de Oesterbar in Leuven (van 13 naar 14, zie kaderstuk) en Montaigu in Scherpenheuvel (van 12 naar 13) gaan er lichtjes op vooruit. Voor de rest is het niveau in de Oost-Brabantse keukens volgens GaultMillau gestegen noch gedaald.

Binnenkort is het voor de chef-koks overigens opnieuw nagelbijten want dan komt die andere culinaire gids - Michelin - met zijn nieuwe editie. Benieuwd of daar wel verrassingen te noteren vallen.

In het verleden bleek al dat de smaakpapillen van de twee culinaire autoriteiten een beetje verschillen. Zo is Arenberg in Heverlee bij Michelin goed voor een ster en krijgt het van GaultMillau 'maar' een 15 op 20. Een puntje minder dan Fidalgo in Tienen, dat van Michelin dan weer geen ster krijgt. Ook het Leuvense Trente, het restaurant van GaultMillau's jonge topchef van vorig jaar, Kwinten De Paepe, vonden we vorig jaar nog niet terug in de Michelin-gids.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio