Restaurant D'Hulhaeghe met stip naar 14

Restaurant D'Hulhaeghe met stip naar 14

De jonge chef Jeroen Verhoye is tevreden met de stijging maar had gehoopt op nog iets meer.jrz Foto: © Johan De Ruyck

DEINZE - Bij restaurant D'Hulhaege zijn ze uiteraard blij met de verbeterde score in de GaultMillau 2012: de quotering van de zaak stijgt van 12 naar 14 punten.

Aan het fornuis staat jong geweld Jeroen Verhoye. Hij is pas 27 maar drukte al aardig zijn stempel op het hotel-restaurant van eigenaar Marc Verhovert. Verhoye stond voorheen in de keuken van het prestigieuze restaurant Sanglier des Ardennes en in sterrenrestaurants Bruneau en Château Du Mylord. Op zijn twintigste behaalde hij al de eerste plaats in de nationale selectie van de gerenommeerde wedstrijd Bocuse d' Or. Hij werd ook verkozen tot Beste Ambachtelijke Kok van België.

Zijn gerechten vallen dikwijls onder de noemer van 'licht concentrische, Franse keuken'. Zijn grote voorbeeld is de Monegaskische chefkok Alain Ducasse, die twintig restaurants bezit die samen goed zijn voor negentien sterren. Jeroen Verhoye verwerkt graag Breydelspek in zijn menu's omdat dit streekproduct een verfijnde smaak heeft. Over de verbeterde score in de GaultMillau is hij tevreden maar niet uitbundig. 'Het mocht nog iets meer zijn', knipoogt hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio