Philippe Verschaete opent museum in rijhuis in Heulsestraat

Bissegem heeft eigen archief

Bissegem heeft eigen archief

Philippe Verschaete proeft in zijn museum alvast een van de streekproducten voor. phk Foto: © PATRICK HOLDERBEKE

KORTRIJK - Philippe Verschaete heeft met 'Heulsestraete 3' een nieuw museum geopend in Bissegem. De man toont er een deel van zijn persoonlijk archief, dat bestaat uit oude documenten en foto's over de Kortrijkse deelgemeente. Je kan er ook Bissegemse streekproducten proeven.

Philippe Verschaete wil met zijn museum het Bissegemse erfgoed samenbrengen en beschermen. In samenwerking met de heemkundige werkgroep is hij al een tijdje bezig om zijn persoonlijke verzameling te klasseren.

Die verzameling is het resultaat van de ijver van Verschaete, maar ook van schenkingen en hulp van veel mensen rondom hem. De Bissegemnaar: 'Niet zo lang geleden kreeg ik de Bissegemse verzameling van Bert Dewilde, de ereconservator van het Vlasmuseum in Kortrijk. Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld en gaan zo geen oude documenten en foto's meer verloren.'

Op de benedenverdieping van een rijhuis in de Heulsestraat stelt Philippe de mooiste stukken uit zijn collectie tentoon.

Tochten op maat

In het nieuwe museum kan je ook Bissegemse steekproducten kopen. Daarenboven organiseert Philippe wandelingen door de vlassersgemeente. Dat zijn zowel heemkundige wandelingen als verrassingstochten op maat. De inventaris die Philippe met de heemkundingen maakt, is terug te vinden op de website www.heulestraete3.be, die ook extra informatie bevat over onder meer de openingsuren van het nieuwe museum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio