VOETBAL 1ste KLASSE Ex-Rode Duivel Nico Van Kerckhoven begint als jeugdtrainer van Lierse aan een tweede carrière

'Ik wilde iets nieuws'

'Ik wilde iets nieuws'

Nico Van Kerckhoven zat het afgelopen jaar niet stil. 'Ik tenniste en fietste veel', zegt hij. pn Foto: © Jimmy Bolcina

LIER / LINT / WESTERLO / AARTSELAAR - Ruim een jaar geleden hing Nico Van Kerckhoven (40) zijn voetbalschoenen aan de haak. Het einde van een indrukwekkende carrière. 'Ik nam een break van een jaar, om na te denken over wat ik wilde doen.' Van Kerckhoven wordt nu jeugdtrainer van Lierse.

'Ik was op zoek naar iets nieuws', legt Van Kerckhoven uit. 'Waar kon ik dan beter terecht dan bij de club waar het voor mij allemaal begon: Lierse.'

'Ik had interessante gesprekken met Herman Helleputte en Ives Serneels. Zij overtuigden mij om het als jeugdtrainer te proberen. Ik kijk er naar uit om iets te betekenen voor de jeugd', zegt de ex-speler van Lint, Lierse, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en Westerlo enthousiast.

'Begrijp me niet verkeerd. Een job als vaste trainer van een ploeg zie ik niet meteen zitten. Ik wil wél jonge talentvolle spelers begeleiden. Voor mij is training geven iets nieuw en ik denk dat ik best in de schaduw van andere trainers ervaring opdoe. Ik bezit wél het Uefa B-trainersdiploma. De volgende stap is het Uefa A-diploma', weet Van Kerckhoven.

Eric Van Meir

Alleszins wordt Van Kerckhoven assistent-trainer van de beloftenploeg van Lierse. In principe was voorzien dat Eric Van Meir hoofdtrainer zou worden van die beloftenploeg.

'Op dit ogenblik is het niet zeker of Eric die functie kan combineren met zijn werk voor het eerste elftal', weet Van Kerckhoven.

'Ik vermoed dat nog deze week de naam bekend wordt van de trainer van de beloftenploeg met wie ik zal samenwerken. Nu al is het duidelijk dat het voor mij vooral belangrijk zal zijn om al doende te leren en de veldtrainingen aan een andere trainer over te laten', is Van Kerckhoven zich bewust van het feit dat hij als trainer van nul start.

'Ik weet één ding: dit is voor mij de ideale leerschool. Ik zal snel ondervinden of deze job me bevalt en of ik op termijn meer wil', zegt de ex-linkerflankspeler, die in de herst van zijn carrière bij Westerlo fungeerde als centrale verdediger.

Chris Janssens

Onvermijdelijk volgt dan de vraag of dit een springplank is naar meer: à la Bob Peeters, Eric Van Meir en Chris Janssens?

'Ik weet niet of ik ambities heb in die zin', klinkt het eerlijk. 'Daarvoor is hette vroeg. Ik wil me amuseren en veel opsteken.'

'Bij Chris Janssens is het anders gelopen. Hij is gestopt en wist op dat ogenblik dat hij als assistent-trainer verder kon. Eerst als T3, nadien T2 en nu is hij, na een periode van twee jaar onder de vleugels van andere trainers, gebombardeerd tot hoofdtrainer', stelt de inwoner van Aartselaar vast.

Het afgelopen jaar zat Van Kerckhoven niet stil.

'Ik tenniste en fietste veel. Ik speel ook zaalvoetbal in de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond bij een club uit Wijnegem. Dat wil ik zeker niet opgeven. Die club is drie jaar op rij kampioen geworden en promoveert naar tweede afdeling. Het is de ideale manier om in beweging te blijven', besluit Van Kerckhoven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio