Auto moet wijken voor bus op Hundelgemsesteenweg

GENT - Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg inrichten met een busbaan met bussluis, twee nieuwe busperrons en nieuwe fietspaden, waarvan één met een stuk dubbelrichtingsfietspad. De werken beginnen nu maandag 21 maart en eindigen eind augustus.

De werfzone loopt van het kruispunt van de Bellevue met de Achilles Heyndrickxlaan tot het kruispunt van de Hundelgemsesteenweg met de Ledebergstraat. De weg wordt aangepast opdat de bussen van De Lijn vlotter kunnen rijden zonder hinder van het autoverkeer. Tenslotte wordt de aansluiting van de Binnenweg op de Hundelgemsesteenweg vernieuwd. Hierdoor komt er ruimte voor een groenzone.

De verkeershinder voor het doorgaand verkeer wordt tot een minimum beperkt. Fietsers kunnen in elke fase langs de werf passeren.

Tijdens fase 1 (tot 15 april) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Vanaf 1april zal het verkeer richting Merelbeke slechts een versmalde rijstrook ter beschikking hebben.

In fase 2 (tot 27 mei) blijft verkeer richting Gent mogelijk. Verkeer richting Merelbeke wordt omgeleid via de Eggermontstraat en de Ledebergstraat.

In fase 3 (tot eind augustus) wordt het verkeer richting Gent omgeleid via de Ledebergstraat en de Eggermontstraat. Verkeer richting Merelbeke blijft mogelijk. In deze fase wordt de aansluiting van de Binnenweg op de Hundelgemsesteenweg vernieuwd. (

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio