Sharapova weggeblazen door Venus

Maria Sharapova verloor gisteren met 6-1 en 6-3 in de 1/8ste finale tegen een indrukwekkende Venus Williams, maar zei na afloop dat toch Justine Henin haar favoriet blijft om Wimbledon te winnen. 'Justine is duidelijk de nummer één. Dat bewijst ze al het hele jaar.'

Sharapova werd tijdens haar wedstrijd weggeblazen door een herboren Venus Williams, die Wimbledon al drie keer won. Beide speelsters hadden de voorbije maanden last van blessures, maar het was Venus Williams die daar het beste mee kon omgaan. Ze liet de Russische winnares van 2004 geen kans met opslagen van meer dan 200 kilometer per uur en dwong zelf liefst 19 breekpunten af op de opslag van Sharapova. Die verklaarde na haar wedstrijd dat ze opnieuw scans zou laten nemen van de schouderblessure die haar al het hele jaar hinderde. 'Niet omdat ik veel pijn voel, wel uit voorzorg', zei de Russische nummer twee van de wereld. (bla)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.