Koningin Paola bezoekt gloednieuw Heldenhuis

Koningin Paola bezoekt gloednieuw Heldenhuis

De koningin toonde zich heel lovend over de werking.yds

HALLE - De kinderen van Het Heldenhuis, de nieuwe werking van jeugddienst Habbekrats in Halle, kregen gisteren bezoek van Koningin Paola.

Jeugddienst Habbekrats installeerde in 2009 een antenne in Halle. Jongeren uit kansengroepen kunnen er na schooltijd en tijdens vakanties terecht. Veel van hen voelen zich niet thuis in de klassieke jeugdverenigingen, maar bij Habbekrats krijgen ze eigen activiteiten, ontspannende activiteiten en vorming waardoor ze van de straat blijven.

Habbekrats nam een vliegende start en bereikt een vaste kern van meer dan vijftig jongeren tussen 10 en 18jaar. Eerst zetelden ze in de Zuster Bernardastraat, daarna een tijdje tegenover de basiliek in Den Hert en sinds kort in een oud herenhuis met ruime tuin langs de Brusselsesteenweg.

'In Het Heldenhuis lanceren we de nieuwe formule die we in alle Habbekrats-werkingen willen toepassen: dat van een warm nest waar jongeren echt kunnen thuiskomen en zich op hun gemak voelen', vertelde Chris Van Lysebetten aan Koningin Paola. De koningin kon die warmte meteen voelen tijdens een rondgang in het huis, een schenking van enkele mensen die de jeugdwerking wilden bestendigen. De koningin toonde zich bijzonder lovend over Het Heldenhuis, waar jongeren hun eigen held kunnen zijn. In de loop van 2012 wordt het concept van een warm leefhuis verder uitgewerkt.

Bescherming

Dat Koningin Paola gisteren Het Heldenhuis bezocht, was geen toeval. De werking van Habbekrats staat al ettelijke jaren onder de hoge bescherming van de koningin en ze maakt er een punt van om één keer per jaar een vestiging te bezoeken.. Gisteren was Halle aan de beurt. De koningin nam de tijd voor een praatje met de kinderen die in de tuin een aantal workshops en spelactiviteiten hadden opgezet. Ook kinderen uit andere Habbekrats-werkingen waren vertegenwoordigd. Enkelen van hen mochten zelfs met de koningin mee aan tafel voor het dessertenbuffet. Ze vertelden haar wat ze er doen en waarom ze het er fijn vinden.

Als blijvend aandenken onthulde Koningin Paola ook een kleurrijk kunstwerk dat weergeeft waarvoor Habbekrats staat.

'Wel fijn, zo'n bezoek van de koningin', vertelden de kinderen van Het Heldenhuis na afloop. 'Ze luisterde naar ons en gaf ons een schouderklopje. Ze was zelfs geïnteresseerd in ons konijn, ons huisdier in de tuin.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio