Vanaf dit weekend permanente camerabewaking in Kloosterstraat

ZELE - Vanaf dit weekend zullen de acht camera's in de Kloosterstraat permanent gebruikt worden. De bedoeling is het veiligheidsgevoel te verhogen.

Het gemeentebestuur en de lokale politie kunnen via de camera's permanent toezicht houden op de uitgaansbuurt. In praktijk betekent dat ze bij een crimineel feit de beelden kunnen oproepen. ‘Op die manier kunnen we overlast en baldadigheden onmiddellijk bestraffen', vertelt burgemeester Patrick Poppe (Open VLD). ‘De camera's, het verscherpte toezicht van de politie en de wet op de Gemeentelijke Administratieve Sancties spelen daar een belangrijke rol in.'

De uitbouw van een glasvezelnetwerk maakt ook dat verschillende bestuursdiensten op een vlotte manier kunnen communiceren. ‘De gemeentegebouwen worden op die manier verbonden met elkaar. Dat zal de telefoonkosten ook verminderen', vertelt Poppe. ‘Ook laat het kabelnetwerk toe om het systeem van cameratoezicht verder uit te bouwen, mocht dat nodig zijn.' Die uitbouw zou naar Zandberg en de Dokter Armand Rubbensstraat kunnen lopen. ‘En ook naar het station. De NMBS onderzoekt de mogelijkheid om via camera's de stationsomgeving te beveiligen', aldus Poppe.

Poppe vindt dat een degelijk veiligheidsbeleid de gekende overlast in de Kloosterstraat moet voorkomen. ‘Door de oorzaak van het wangedrag van sommigen aan te pakken, kan het veiligheidsgevoel van alle Zelenaars vergroten.'

Ook een ‘vindplaatsgerichte' jeugdwerker moet helpen de overlast te verminderen. Hij legt contacten met jongeren, voert gesprekken over hun verwachtingen en frustraties en betrekt hen bij initiatieven. ‘Hij vormt een belangrijke schakel tussen de jongeren, de maatschappelijke voorzieningen en het beleid', legt Poppe uit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio