Anne-Marie Hoebeke zwaait politiek vaarwel

Anne-Marie Hoebeke zwaait politiek vaarwel

Anne-Marie Hoebeke zwaait politiek vaarwel Foto: Foto Open vld Wetteren

WETTEREN - Anne-Marie Hoebeke (Open VLD) heeft beslist zich definitief terug te trekken uit de Wetterse politiek.

Door rugproblemen had de advocate haar ambt als eerste schepen in maart 2011 al tijdelijk doorgegeven aan partijgenoot Karel van den Bosch. Nu dient Hoebeke definitief haar ontslag in en neemt van den Bosch haar portefeuille over tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Albert Dimmock, die het raadslidzitje van van den Bosch had overgenomen, keert terug naar de OCMW-raad en wordt in de gemeenteraad vervangen door kinesist René Van der Haegen. Allen leggen ze nu donderdag tijdens de eerste gemeenteraad van 2012 de eed af.

Rugoperatie

Anne-Marie Hoebeke werd politiek actief in 2002 toen ze bij de federale stembusgang meteen een 16de plaats kreeg. Ze was een tijd nationaal penningmeester van de liberalen. In 2004 wordt ze rechtstreeks verkozen in het Vlaamse Parlement waar ze zetelde tot 2009. Intussen was ze ook eerste schepen van Wetteren met bevoegdheden als ruimtelijke ordening, burgerzaken, lokale economie, middenstand, markten en feestelijkheden.

Een dubbele rugoperatie en een infectie met de ziekenhuisbacterie noopten haar in 2011 de politiek even vaarwel te zwaaien. Nu stapt ze definitief van het toneel, want een nieuw mandaat ziet ze niet meer zitten. Haar functies binnen de nationale partij blijf ze wel uitoefenen en ze blijft ook actief als advocaat en als lesgever recht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio