Twee geluidskaarten gebruiken

Twee geluidskaarten gebruiken
Ik heb onder Vista 2 geluidskaarten geïnstalleerd. Ik zou die graag gescheiden gebruiken, bijvoorbeeld de ene voor Windows Media Player, de andere voor een ander programma. Kan dit?

Johan De Smet

Het is inderdaad mogelijk twee geluidskaarten tegelijk aan het werk te zetten in Vista, maar dat vergt wel enige inspanning. Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekericoontje in het systeemvak van de Windows taakbalk en kies AFSPEELAPPARATEN. Normaliter staan de twee apparaten opgelijst op het tabblad AFSPELEN.

Klik op het apparaat dat je voor een bepaalde toepassing wil gebruiken en druk vervolgens op de knop ALS STANDAARD INSTELLEN. Vista zal nu standaard dit apparaat aanspreken voor alle programma's die je (met deze instelling) opstart. Voer je bijvoorbeeld Windows Media Player uit, dan hoor je het geluid inderdaad via dit (standaard)apparaat.Om een volgende toepassing via het andere apparaat te horen, selecteer je dit op het tabblad AFSPELEN en druk je ook hier op de knop ALS STANDAARD INSTELLEN _ Windows Media Player blijf je intussen nog altijd via het eerste apparaat horen. Start vervolgens de tweede toepassing op: dat geluid hoor je nu via het tweede apparaat.

Overigens kan je het volume per applicatie ook afzonderlijk regelen in Vista: klik alweer met de rechtermuisknop op het luidsprekericoontje en kies VOLUMEMIXER OPENEN. Klik op APPARAAT en selecteer het gewenste item, waarna je het volume hetzij voor alle toepassingen, hetzij per toepassing regelt.

Lees meer

Volume beheren in Vista

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees