Gameproducent test urinoirspelletjes

De Japanse videogameproducent Sega experimenteert met spelletjes die je aanstuurt terwijl je plast.

Sega, ooit een van de grootste producenten van spelcomputers, ontwikkelt sinds de eeuwwisseling alleen nog games voor consoles van derden. Het bedrijf test in Tokio nu wel een nieuw soort console uit, al lijkt die geen concurrentie voor landgenoten Wii en PS3.

Urinesensoren

Toylets, zo heet het product, bestaat uit een klein lcd-scherm dat op ooghoogte boven een urinoir gemonteerd wordt. Een sensor op het porselein registreert de kracht van je straal en de plaats waar hij terechtkomt. Dat bericht SingularityHub.com.

Momenteel zijn er vier spelletjes beschikbaar: Manneken Pis meet hoeveel urine je produceert en in Graffiti Eraser, de naam zegt het al, moet je met je straal een beschilderde muur schoonspuiten. In The North Wind and Her bepaal je al plassend hoe hard de wind onder de zomerjurk van een Japanse deerne blaast.

Multiplayer

Milk from Nose ten slotte is een variant op touwtrekken. De kracht van je straal bepaalt hoe hard er melk uit de neus van je personage spuit. De bedoeling is om je tegenstander (de data van de vorige bezoeker worden bijgehouden) omver te spuiten.

De console heeft ook een aansluiting voor USB-geheugensticks. Zo kan je je records en informatie over je plasbeurten altijd bij je dragen. Ook kunnen de schermen gebruikt worden om advertenties weer te geven.

Interactieve advertenties

Voor reclamedoeleinden is dit idee nog niet zo idioot. Adverteerders kunnen een café of andere zaak selecteren waar hun doelpubliek heen gaat en zo gericht adverteren. Wie wil er in zijn stamkroeg nu niet al plassend virtuele pintjes bier van merk x tappen?

Of Sega de Toylets ook buiten Japan zal introduceren is nog afwachten.

Lees meer

Zie jezelf als gamepersonage

Kinect kan vingerbewegingen detecteren

België verbreekt wereldrecord gamen

Duitse videogame over de muur grote hit

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees