Apple betaalt iPad deels terug

Apple betaalt iPad deels terug

Apple betaalt recente iPadkopers 100 euro terug.

Wie in de twee weken voorafgaand aan de onthulling van de iPad 2 het eerste model heeft gekocht, krijgt honderd euro terug van Apple.

Apple onthulde vorige week de opvolger van zijn succesvolle tabletcomputer. Het kondigde daarbij aan dat de prijs van de resterende eerste modellen met ongeveer 120 dollar of euro wordt verlaagd. Wie recent een iPad kocht, had dus beter even kunnen wachten.

Maar het verkoopbeleid van Apple bepaalt dat producten die binnen veertien dagen na aankoop permanent in prijs verlaagd worden in aanmerking komen voor gedeeltelijke terugbetaling. Een verantwoordelijke voor de klantendienst bij Apple bevestigt dit aan CNet.

Aangezien de prijsverlaging van de eerste iPad op 2 maart werd ingevoerd, komen aankopen na 16 februari dus in aanmerking. Let wel, alleen als je je iPad hebt gekocht via een van de officiële Apple Stores of via de website kun je geld terugvorderen.

Voor aankopen via internet

'Omdat er in België en Nederland geen officiële Apple Stores zijn maar alleen erkende resellers, komen uitsluitend klanten die via de website een iPad kochten in aanmerking voor een terugbetaling', meent woordvoerder Jurriaan Trommels. Al wacht hij wel nog op bevestiging van het kantoor in Londen.

'Ik ga er ook van uit dat de beloofde korting in België en Nederland 100 euro bedraagt, aangezien je evenveel euro's neertelt voor een iPad als een Amerikaan dollars', aldus Trommels.

Lees meer

Apple verlaagt prijs iPad

Dieet voor snellere iPad 2

Touchscreens schaars door succes iPad

De iPad 2 wordt een tegenvaller van formaat

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees