Man krijgt strafregels op Twitter

Man krijgt strafregels op Twitter

Maleisiër Twittert boete weg

Een man uit Maleisië moet op Twitter honderd keer zijn excuses aanbieden. Met deze alternatieve straf voorkomt hij een boete.

Fahmi Fadzil twitterde op 25 januari dat een vriendin van hem slecht wordt behandeld op haar job bij Female Magazine. Volgens The Inquirer bood hij later op de dag al zijn excuses aan. Maar dat vond het bedrijf achter het blad niet genoeg.

Dat zorgde voor een rechtszaak over laster, waardoor de man normaal gezien een boete moest betalen. In plaats daarvan kwam het tot een regeling, waardoor Fadzil een aangepaste straf kreeg.

Door de alternatieve straf moet hij het volgende bericht honderd keer plaatsen: 'I've DEFAMED Blu Inc Media & Female Magazine. My tweets on their HR Policies are untrue. I retract those words & hereby apologize.'

De berichten moeten gelijkmatig worden verspreid over drie dagen (2, 3 en 4 juni). Op het moment van schrijven zit de man aan nummer 65.

Zelf wordt hij er op Twitter alvast niet slechter van. De man krijgt elk uur meer media-aandacht, waardoor het aantal volgers gestaag toeneemt.

Lees meer

Strafkamp legt ook online slavenarbeid op

Geen doodstraf voor informant Wikileaks

Verkrachter mag niet naar Facebook surfen

Facebook bestraft doorverkopen privédata

Celstraf voor verkopers blanco smartcards

Twitterhacker Obama veroordeeld

Tiener veroordeeld voor belediging op Facebook

internet

Corrigeer
.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees