Wikipedia bedankt fotografen met tablet

Wikipedia bedankt fotografen met tablet

De Sint-Janshuismolen in Brugge. (beeld: Marc Ryckaert/Wikimedia)

Wikipedia organiseert in september een fotowedstrijd in het kader van de Open Monumentendag. De makers van de beste foto's krijgen geld of een tablet.

De online-encyclopedie Wikipedia organiseert de wedstrijd Wiki Loves Monuments in zeventien Europese landen. De bedoeling is dat je foto's uploadt van een erkend monument in België of Luxemburg en deze een vrije licentie meegeeft via de regels van Wikimedia Commons.

De foto's hoeven niet per se in de maand september gemaakt te worden. Ouder werk uploaden mag dus ook. Wel moet het afgebeelde monument voorkomen op de lijst van onroerend erfgoed van Wikipedia. Meer info over de wedstrijd vind je op de website van Wiki Loves Monuments.

Uit alle inzendingen kiest de jury, waarin onder anderen persfotograaf Michiel Hendryckx zetelt, de vijftien beste. De maker van de allermooiste foto mag kiezen tussen een iPad 2, Galaxy Tab 10.1 of een waardebon van 450 euro. Voor de tweede tot en met de vijfde plaats zijn er waardebonnen. De beste foto dingt ook mee naar een Europese prijs.

Lees meer

Uitgeverij bundelt en verkoopt Wikipedia

Wikipedia haalt 16 miljoen op

Microsoft vertaalt Wikipedia

Wikipedia wil meer video

foto

Wiki Loves Monuments

Corrigeer

Meest recent - Online Leven