Google bijna evenveel waard als Microsoft

De marktwaarde van Google sluipt langzaam dichter bij die van Microsoft.

Google staat op het punt om Microsoft voorbij te streven. De zoekgigant heeft een marktwaarde van 200 miljard dollar bereikt en daarmee ademt het in de nek van Steve Ballmer.

Microsoft zelf is momenteel 215 miljard dollar waard. Het is de afgelopen tien jaar niet onder de grens van 200 miljard dollar gezakt, behalve in de periode begin 2009. Wel valt op dat de waarde van het bedrijf de afgelopen tien jaar langzaam is afgekalfd.

Tegelijk gaat de opmars van Google verder. Het bedrijf is weliswaar ook onderhevig aan de markt, maar wie de grafiek bekijkt, ziet de lijn van Google steeds dichter bij die van Microsoft komen.

Google is niet de eerste reus die het bekendste softwarebedrijf ter wereld inhaalt. IBM, momenteel 221 miljard dollar waard, werd in oktober na vijftien jaar weer groter dan Microsoft. Apple, ook een historische concurrent van het bedrijf, staat met 353 miljard dollar al een tijdje comfortabel boven het bedrijf van Ballmer.

Als er iemand blij is met die evolutie dan zal het zeker Eric Schmidt zijn. De voorzitter en ex-CEO van Google moest in het verleden het onderspit delven tegen Microsoft, respectievelijk als CTO bij Sun Microsystems en als CEO bij Novell.

En Facebook?

De vraag is niet of Google Microsoft zal inhalen, maar wanneer. Intussen kijkt de wereld naar een andere gigant in wording: Facebook.

De sociaalnetwerksite zou plannen maken voor een beursgang en wordt volgens de laatste geruchten geschat op honderd miljard dollar. Als het zijn spectaculaire groei enkele jaren kan volhouden, dan wordt de maker van Windows binnenkort ingehaald door Mark Zuckerberg, een CEO van 27 jaar.

Lees meer

Overname Motorola door Google nog niet rond

Google-toplui willen NASA-hangar redden

Lijvig Europees klachtendossier tegen Google

Mark Zuckerberg jaagt op talent

IBM na 15 jaar weer groter dan Microsoft

Google en Apple waardevolste merken

Apple is allerwaardevolste bedrijf

Twitter mogelijk 7 miljard dollar waard

Zuckerberg meer waard dan Jobs

business

Corrigeer

Meest recent - Online Leven