Dikkerds op het voetbalveld

1. Georget Bertoncello Foto: REPORTERS

Het tennis krijgt steeds meer de wind van voren omdat er al eens dikkere atleten op het veld durven te staan. In het voetbal moeten ze echter niet onderdoen. Ronaldo, Maradona en Adriano, allen hebben ze moeite om hun gewicht op peil te houden, maar ook in België zijn er voetballers met een te hoog BMI de revue gepasseerd. Ziehier de top vijf van dikste spelers uit de Belgische competitie.

1. Georget Bertoncello
Bertoncello was een klein dik spelertje, die in de jaren ’70 bij Charleroi voetbalde. Ondanks zijn zwaarlijvigheid werd hij verkozen tot zebra van de eeuw.

2. Charlie Miller
Miller speelt momenteel bij het Schotse Clyde FC en speelde in het seizoen 2006-07 twaalf opvallende wedstrijden in de eerste klasse, waarin hij zijn doelpuntenaantal met vier goals wist aan te dikken.

3. Walter Baseggio
Een van de publiekslievelingen bij Anderlecht. Baseggio speelde bijna heel zijn carrière voor de paars-witte hoofdstedelingen en had gedurende heel zijn voetbalcarrière te kampen met gewichtsproblemen.

4. Eric Van Meir
De ex-speler van onder meer Lierse, Charleroi en Standard eindigt op plaats vier. Zijn postuur belette hem niet om het landskampioenschap, de Beker van België en de Supercup te winnen met Lierse, zijn huidige werkgever.

5. Matthias Lepiller
Vorig seizoen speelde Lepiller een jaar in de hoogste klasse met Eupen en momenteel staat de middenvelder met zijn fijne traptechniek in de belangstelling van AA Gent. Lepiller wordt vaak vergeleken met Baseggio, omdat ook hij scherper zou mogen staan.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.