Hoppefeesten brengen massa op de been

Hoppefeesten brengen massa op de been

De hoppestoet op zondag vertelde het hopverhaal in al zijn facetten. Foto: © Piet Lesage

POPERINGE - De Poperingse Bier- & Hoppefeesten waren een succes over de hele lijn. Een (h)op en top geslaagd weekend, dat zelfs de weergoden niet klein kregen.

Er waren voldoende ingrediënten om voor een weekend vol afwisseling te zorgen. Twee dagen lang Tournée Générale Feest op de Grote Markt, zaterdagavond de verkiezing van de nieuwe Hopkoningin en als orgelpunt de 22ste Hoppestoet.

De publiciteit voor Tournée Générale op radio en televisie heeft zijn effect niet gemist. Zaterdag zagen presentatoren Jean Blaute en Ray Cokes dat er al heel wat volk op de been was. En zondag kon je over de koppen lopen. Het Tournée Générale Evenement stond volledig in het teken van het Belgische bier. Je kon er tientallen bieren proeven, waaronder ook de Tournée Générale Tripel Hop. Vreemd was wel dat de eigen Poperingse en Watouse bieren niet vertegenwoordigd waren.

Zaterdagavond liep de feestzaal vol voor de Hopkoninginverkiezing. Het trio Aurus haalde de overwinning binnen. Lieselot Goemaere (20) mag de komende drie jaar het kroontje dragen. Haar vriendinnen van Scouting Poperinge, Anouk Bruneel (18) en Maïté Maekelberg (19), zijn haar eredames.

In de Hoppestoet zondag mochten ze op de nieuwe praalwagen plaatsnemen, die ontworpen werd door leerlingen van de afdeling Hout van het Poperingse VTI. Toen er zondag kort na de middag een hevige regenbui losbarstte boven Poperinge, vreesde iedereen het ergste. Maar toen de stoet goed en wel op gang was gekomen, brak de zon door de wolken, zodat het nog een heerlijk zonnige namiddag werd die heel veel volk op de been bracht. De stijlvolle stoet vertelde het hopverhaal in al zijn facetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio