Trage weg verbindt Terhagen met Reet

Gedeputeerde Rik Röttger, Anita Ory, milieumanager van Wienerberger nv, en burgemeester Eddy Huyghe wandelen langs de nieuwe trage weg. Foto: Kristof Lauwers

RUMST - De provincie legt een nieuwe trage weg aan. Die verbindt de Rumstse deelgemeenten Reet en Terhagen.

De trage weg loopt dwars door de kleiontginning en is voor voetgangers en fietsers een verbindingsweg tussen Terhagen en Reet. De trage weg gaat van de poort van Wienerberger aan de 's Herenbaan in Reet, hij sluit aan op voetweg 50 en komt uit vlak bij de visput van De Lustige Vissers aan de Hoogstraat in Terhagen.

'Over een lengte van bijna een kilometer wordt een nieuwe verharding aangelegd. De bestaande wegen en bospaden worden beter toegankelijk gemaakt voor wandelaars en fietsers. Tussen de trage weg en het ontginningsfront en de werven van Wienerberger zal nog een draadafsluiting worden geplaatst. De weg wordt gedeeltelijk heraangelegd. De beplanting wordt er gesnoeid of gerooid. Begin december zullen fietsers en wandelaars, bij daglicht, de nieuwe trage weg kunnen gebruiken', zegt Rik Röttger (SP.A), gedeputeerde voor Leefmilieu.

In januari volgt een feestelijke opening van de nieuwe weg. De aanleg houdt een investering in van ruim 70.000 euro.

Om de weg aan te leggen, sloegen het provinciebestuur, de gemeenten Rumst en Boom en de nv Wienerberger handen in elkaar. Omdat er nog altijd klei ontgonnen wordt, is de weg van tijdelijke aard. Op termijn komen er vaste fiets- en wandelverbindingen. Een spandoek informeert de bezoekers over het gebied. De trage weg is de eerste realisatie van het strategisch project Rupel, waarbij een nieuw landschap tot leven wordt gewekt. Enkele Europees beschermde diersoorten als de rugstreeppad hebben er hun thuis gevonden. Maar ook vogels als de ijsvogel en de blauwborst gedijen er goed. Een infodoek informeert de wandelaars en fietsers over het gebied en de nieuwe trage weg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio