Unieke Ensorchampagne is schot in de roos

Unieke Ensorchampagne is schot in de roos

De unieke champagne van serviceclub Kiwanis Oostende is een verkoopssucces. Resultaat: 6.050 euro voor het goede doel. vln

OOSTENDE - Dankzij ondermeer de verkoop van een unieke Ensorchampagne, zamelde Kiwanis Oostende ruim 6.000 euro in. De serviceclub overhandigde de opbrengst aan vijf verschillende goede doelen. De 'premier cru' van het huis Marcel Vautrain is nog tot 2014 te koop. Op de capsule verschijnt elk jaar een ander Ensorfragment.

'De capsules van onze champagnefles zijn uniek en daarom een echt collectors item', legt Kiwanis-voorzitter Bert De Koninck uit. 'Ze staan uiteraard helemaal in het teken van onze patroon, kunstschilder James Ensor.'

'De champagne zelf is een 'premier cru' van het huis Marcel Vautrain. Onze actie loopt nog tot en met 2014. Elk jaar krijgt de fles een andere capsule met daarop een afbeelding uit Ensors werk Mijn portret omringd door maskers.'

'Met dit initiatief combineren we de sociale doelstellingen van Kiwanis met het culturele luik', aldus nog een tevreden voorzitter.

Vijf goede doelen

Ondermeer dankzij het succes van de unieke champagnefles, kon Kiwanis Oostende Ensor 6.050 euro schenken aan vijf goede doelen: Hart voor West-Vlaanderen, Speel-o-theek Oostende, het studie- en opvoedingsproject de Katrol, rolstoelatleet Carl Boenders en BLOSO. De Vlaamse sportadministratie wil de steun gebruiken om kansarme kinderen aan hun kampen te laten deelnemen.

De feestelijke overhandiging van de cheques gebeurde in aanwezigheid van gouverneurs Filip Delanote en Paul Henon en van de Oostendse schepen Martine Lesaffre (Open VLD).

De volgende belangrijke activiteit van Kiwanis Oostende is de After Summer Party op 17 september. Voor meer info, ook over de champagne, zie: www.kiwanis-oostende-ensor.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio