Patersbier Toon Otten valt in de smaak

Patersbier Toon Otten valt in de smaak

Toon Otten, derde van links, bij de vier mogelijke etiketten. wlt Foto: © wendy luyks

TURNHOUT - Toon Otten liet afgelopen weekend het grote publiek gratis proeven van zijn zelfgebrouwen patersbier. Het bier valt duidelijk in de smaak.

Op de Havobeurs in Turnhout kon iedereen kennismaken met het patersbier van Toon Otten. Het bier zal vermoedelijk de naam Toon of Toontje krijgen. De bezoekers mochten ook meedenken over het etiket van het bier en de uiteindelijke naam. 'Dat is een bewuste keuze, omdat we er zelf nog niet uit zijn welk etiket het beste in de smaak zal vallen', zegt Toon Otten.

Het bier is gebaseerd op een eeuwenoud recept. De 'bruine Paters' in Turnhout hadden sinds het midden van de 17de eeuw een eigen bierbrouwerij in hun klooster en maakten hun eigen pils. Ergens begin jaren zestig verdween de brouwerij en werd het recept overgeheveld naar brouwerij Keersmaekers. Die maakte het bier later nog wel, maar in een andere vorm. Toon Otten heeft nu het eeuwenoude recept opnieuw gebrouwen, samen met pater Karel De Wilde, die ervoor zorgt dat het bier dezelfde smaak heeft als vroeger.

De bierbrouwer heeft vier mogelijke etiketten voor het bierflesje. Na een weekend Havobeurs is er al een duidelijke favoriet. 'De mensen mogen stemmen op hun favoriete etiket en voorlopig staat nummer2 aan de leiding. Dit etiket toont op de achtergrond de blauwdruk van de vroegere brouwerij.' Ook volgend weekend kan het patersbier nog worden geproefd. In april zal Otten de echte naam en het etiket bekendmaken.

Meer info: www.paterspils.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio