Was in 2000 verantwoordelijk voor het Keizer Karel-project

Gewezen schepen Rudy Van Quaquebeke (59) overleden

Rudy Van Quaquebeke was een man ‘die voluit ging voor zijn overtuiging'. wk

GENT - Gewezen schepen van Financiën en Cultuur Rudy Van Quaquebeke is vrijdag thuis na een langdurige ziekte overleden. Van Quaquebeke, die bekend stond als een gedreven figuur die voluit ging voor waar hij voor stond, zou op 17 september 60 jaar worden.

‘Rudy kon scherp uit de hoek komen', zegt Frank Wijnakker, die hem al kent uit de tijd dat ze beiden op het atheneum aan de Ottogracht zaten.

‘Ik ken hem ook nog uit de tijd van het Liberaal Studentenverbond en van de vergaderingen bij zijn vader thuis, in de melkwinkel aan de Forelstraat. Zijn uitspraken waren vaak confronterend. Hij stond daarvoor bekend. Hij was rad van tong en kon zijn standpunten heel scherp verwoorden. Rudy sprak in slagzinnen en oneliners lang voor zoiets in de mode was', aldus nog Wijnakker. ‘Ik heb nog met hem samengewerkt toen ik hem opvolgde als schepen van Financiën en hijzelf verantwoordelijk was voor het Keizer Karel-project in 2000.'

Rudy Van Quaquebeke hield zich overigens niet altijd aan de partijtucht, wat er voor zorgde dat hij op een bepaald moment zijn mandaat verloor.

Na zijn politieke carrière werd Van Quaquebeke in 2001 projectmanager bij het Ballet van Vlaanderen, waar hij al veel langer in de raad van bestuur zat en waarbij zijn dochter Geneviève een aantal jaren danste (voor ze naar het ballet van Monte Carlo trok). Hij woonde al geruime tijd in Antwerpen.

Superbaas

‘Ik was helemaal van slag toen ik het nieuws vernam', vertelt Tineke De Ryck, die twaalf jaar lang voor Rudy Van Quaquebeke werkte. ‘Ik was zijn secretaresse op het kabinet, toen hij schepen was, en daarna vroeg hij me of ik mee wou overstappen naar zijn nieuwe job binnen het Keizer Karel-project. Ik hou supergoede herinneringen aan hem over. Als hij voor iets ging, dan ging hij er ook echt voor', aldus Tineke.

Speciale

‘Dat hij een speciale was, dat wist iedereen. Ik vond hem een heel correcte baas. Hij wist wat hij wou, delegeerde, maar hield tegelijk de touwtjes in handen. Hij gaf je als personeelslid ook de ruimte om jezelf te ontplooien en gaf je kansen. Al heb ik ook wel een paar keer op hem gevloekt hoor. Maar ik vond hem een superbaas, anders hou je dat geen twaalf jaar vol.'

Rudy Van Quaquebeke laat een echtgenote, een dochter en een kleinkind na.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio