Koninklijke kransen bij afscheid generaal Mertens

Koninklijke kransen bij afscheid generaal Mertens

Onder meer gewezen premier Jean-Luc Dehaene en echtgenote Celie waren aanwezig op de begrafenis. dme

OUD-TURNHOUT - Gisterenmiddag werd generaal Guy Mertens begraven. De rechterhand van koning Boudewijn en koning Albert II overleed vorige week maandag. Onder meer baron Michel d'Hooghe, gewezen premier Jean-Luc Dehaene en minister Pieter De Crem (beiden CD&V) brachten een laatste groet.

De kist van generaal Guy Mertens, overdekt met de Belgische vlag, stond opgesteld aan de ingang van de kerk. Het Belgische koningshuis toonde zijn waardering voor hun vertrouwensman en raadgever door de kist te omringen met prachtige bloemenkransen: van Koning Albert en koningin Paola en van prins Filip en prinses Mathilde d'Udekem d'Acoz. Mertens was de geestelijke vader van prins Filip. Hij bereidde de prins voor op het koningsschap.

Voetbalsupporter

De kerk van het Zwaneven zat overvol met mensen die een laatste eerbetoon wilden brengen. Buiten het persoonlijk woordje van zijn dochters waren er nog woorden van afscheid door baron Michel d'Hooghe, een vriend van de generaal. Hij eerde de man als een toegewijde en intelligente persoon met een grote bekommernis voor zijn gezin en een hart voor voetbal. De generaal was trouwens een vurig supporter van Sporting Anderlecht. Vandaar dat ook Michel Verschueren, voormalig manager van de club, aanwezig was.

Koning Albert en koningin Paola hadden vorige donderdag al een laatste groet gebracht in het funerarium en het prinselijke paar Filip en Mathilde deed dat dinsdag.

De kist werd naar buiten gedragen, gevolgd door de familie en heel wat figuren uit de politieke en militaire wereld. De genodigden begeleidden de overledene nog naar zijn laatste rustplaats in Oud-Turnhout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio