3DE KLASSE B

Frank Machiels - Mol-Wezel ‘Verwacht geen grote wijzigingen van mij'

MOL - Voor de tweede keer in zijn nog jonge trainerscarrière neemt Frank Machiels de taak van hoofdtrainer over bij Mol-Wezel.

In het seizoen 2002-2003, het jaar van de fusie, nam Machiels tot eenieders verbazing vier dagen voor de start van de eindronde over van Ivo Toelen. Machiels geraakte tot in de finale, maar sneuvelde met de strafschoppen tegen Wilrijk. Nu neemt de gewezen prof van Westerlo en Lommel het over van Tibor Balog die na de 2 op 24 zelf de handdoek gooide.

‘Verwacht geen grote wijzigingen van mij,' zegt Machiels, ‘want op voetbalgebied heb ik dezelfde ideëen als Tibor. Het is trouwens niet de trainer die ons uit het slop kan halen, het zijn de spelers zelf die het moeten doen. Op korte termijn moet ik wel het groepsgevoel weer aanscherpen. Alleen als we de neuzen weer in dezelfde richting krijgen, kunnen we ons opnieuw hogerop werken', zegt Machiels die inzet eist van zijn spelers en opnieuw een knokkersmentaliteit wil zien.

Daar ontbrak het bepaalde spelers wel eens aan. Transferzorgen (Nuyts, Greven, Prud'Homme en Van De Paar worden door Oosterzonen het hoofd op hol gebracht, rwi) en geruchten over een nakende fusie met Geel-Meerhout, bleken niet bepaald bevorderlijk te zijn voor de samenhorigheid. ‘Ondertussen is het besef van onze penibele situatie wel doorgedrongen tot in de spelersgroep. Ik hoop daar morgen al de eerste resultaten van te zien', besluit Frank Machiels die tot het eind van het seizoen fungeert als hoofdcoach.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio