Gedaan met crossen op Rooiveld

Gedaan met crossen op Rooiveld

De midweekmotorcross op het Rooiveld enkele jaren geleden. Strikt genomen mogen er nog altijd eendagswedstrijden worden georganiseerd.lbm Foto: © Leo Brouwers

WESTERLO - Het crossterrein Rooiveld in Voortkapel bij Westerlo komt er zeker niet. Het hof van beroep in Antwerpen heeft het beroep van de vzw Rooiveld tegen een eerder vonnis dat het crossterrein verbood, onontvankelijk verklaard.

De springheuvels waren al een tijdje weg, toch halen de omwonenden nu pas echt opgelucht adem. Met het verwerpen van het beroep is er nu een definitief einde gekomen aan de juridische strijd die de vzw Rooiveld en de actievoerders van (P)rooiveld jarenlang met elkaar uitvochten. Het pleit is nu beslecht in het voordeel van de tegenstanders van het motorcrossterrein. De actievoerders zijn er heel tevreden mee. Zij hebben op alle vlakke gewonnen.

Strikt genomen mogen er nog altijd eendagswedstrijden worden georganiseerd en daar hebben de buurtbewoners geen problemen mee. De crossheuvels moeten volgens de wetgeving binnen de 48 uur na de wedstrijd verwijderd worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio