Nog 20 honden in failliete fokkerij

OOSTKAMP - Asielcentrum het Blauwe Kruis van Oostende zoekt een onderkomen voor twintig honden van de hondenfokkerij Roodhof, die begin deze maand werd failliet verklaard.

De Rechtbank van koophandel in Brugge verklaarde op woensdag 6april de hondenfokkerij van Wily D. failliet. De man runde zijn fokkerij in de Kuipenstraat in Oostkamp en er verbleven 150honden.

Snelle oplossing

Christel De Wulf werd aangesteld als curator in deze zaak. Het was haar bedoeling om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de honden. Enkele onder hen hadden last van huidproblemen en moesten dringend verzorging krijgen.

‘In de beginfase kon ik een beroep doen op de eigenaar van de faillietverklaarde fokkerij', zegt De Wulf. ‘Ik kon redelijk snel alle honden, 150 in totaal, verkopen aan de Stichting Dierentehuis in Nederland. Zij contacteerden verschillende dierenasielen om een nieuwe plaats te vinden voor de honden. Het was zeker niet zo dat de honden er bijzonder slecht aan toe waren op het moment dat de fokkerij failliet werd verklaard.' 90 beesten konden dus meteen in een andere asielen terecht, 60 moesten nog in Oostkamp blijven.

Blauwe Kruis

Via de Stichting Dierenthuis in Nederland werd het Blauwe Kruis in Oostende gecontacteerd. Zij werken als tussenpersoon en zoeken asielen die een aantal honden willen ophalen. Omdat Wily D. ziek is, heeft het Blauwe Kruis een fulltime persoon aangesteld om hem te helpen de voormalige fokkerij op te ruimen. ‘Ik heb intussen contact gehad met asielen in Sint-Truiden en Zwevegem, met Animal Trust', vertelt Doris Verdonck van het Blauwe Kruis Oostende. ‘Een Duits hondenasiel is afgelopen week nog alle Berner Sennerhonden komen ophalen. Les Petits Vieux uit Wallonië kwam eerder al de oudste honden halen, maar dat waren er niet veel.' Het Blauwe Kruis kreeg van de rechtbank tot 31mei de tijd om ook voor de laatste twintig honden een plaats te vinden. ‘Ik hoop dat wij snel een baasje of dierenvrienden vinden voor die laatste honden', zegt Verdonck. ‘We zijn alvast tevreden dat de honden niet in een andere fokkerij werden geplaatst. Fokkerij Roodhof in Oostkamp was altijd één van de betere fokkerijen in de streek.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio