Diaz in finale coverwedstrijd

Diaz in finale coverwedstrijd

De Hamse groep Diaz behoort tot de achttien beste coverbands in de Benelux. wj Foto: © wj

HAMME - De zeven Hamse artiesten van Diaz hebben zich geplaatst bij de achttien beste covergroepen in de Benelux. De finale vindt vandaag plaats in Hilversum.

'Benelux Clash of the Coverbands', zo heet het concours voor Belgische, Nederlandse en Luxemburgse muziekgroepen die hun versie vertolken van al dan niet bekende bestaande nummers.

Ruim drie jaar geleden stond René Van Duysen aan de wieg van de band Diaz. 'Sinds ik gitaar leerde spelen, is mijn enthousiasme nog moeilijk te temperen', zegt de godfather van Diaz. 'Ik sta erop dat er elke week wordt gerepeteerd. Deze groep is zowat mijn leven'.

René's schoondochter Joke Van Overloop is zangeres van de covergroep. 'We treden vaak op in de regio. Mijn zus Sarah is achtergrondzangeres en zij schreef ons in voor de wedstrijd'.

De groep, met ook Erwin Drieghe (keyboards), Dominiek Van Duysen (drums), Bart Van Wezemael (basgitaar) en Ignace De Lamper (sologitaar), startte in de wedstrijd zonder hoge verwachtingen maar wil na de twee geslaagde voorrondes met ambitie doorgaan. In de regiofinale België-Luxemburg behaalden de Hamse muzikanten de tweede publieksprijs met covers van onder andere Toto, Liquido en Fleetwood Mac. 'In Podium De Vorstin in Hilversum zullen we op 10maart alles op alles zetten', zegt Sarah Van Overloop ambitieus. Mogelijke winst kan de echte doorbraak inluiden, want in de prijzenpot zitten een cd-contract met videoclip, distributie en plugging in de hele Benelux en een tour van twintig optredens.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio