Nu al heel wat reservaties

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Foto: rdb

BRUSSEL - VisitBrussels, de MIVB en Electrolux hebben woensdag de Tram Experience voorgesteld. De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel.

Dineren in een tram; je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Het zijn Visitbrussels, de MIVB en Electrolux die er voor zorgen dat 34 reizigers vanaf 2 maart elke avond getrakteerd worden op een driegangenmenu van de hand van een sterrenchef. De tram uit het begin van de jaren 70 werd door Electrolux volledig gerenoveerd en uitgerust als een volwaardig restaurant. Het hele project kadert in het jaar van de levenskunst en de gastronomie, Brusselicious 2012.

De gasten gaan aan boord op het Poelaertplein. De tram rijdt vervolgens langs de Louizalaan, de Renbaanlaan en de Jachtlaan naar het Montgomeryplein toe. De rit gaat verder langs de Vorstlaan tot in Bosvoorde. Van daar gaat het richting Sterreplein om uiteindelijk halt te houden op het uitgangspunt. Dit alles is goed voor een twee uur durende rit. De inschrijvingen zijn gisteren van start gegaan. ‘Toch hadden we al ruim 2.000 aanvragen gekregen', vertelt minister-president Charles Picqué (PS) die het project kwam toelichten. ‘We hebben uiteindelijk meer dan een jaar zitten zwoegen aan dit ludieke en plezierige project. Deze verwezenlijking zal zeker haar steentje bijdragen aan de economie en het toerisme in Brussel.'

Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance). De zes koks vertrouwen hun receptuur toe aan traiteur Les Garrigues die het eten op de tram zal verzorgen.

‘De liefde van de man gaat door de maag, zegt men altijd', aldus Brigitte Grouwels (Open VLD), Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer. ‘Maar ik kan u verzekeren dat ik als vrouw ook heel erg kan genieten van een gastronomische maaltijd. En de tram is al decennialang hét symbool in deze stad. Ik ben ervan overtuigd dat we er in zullen slagen om Brussel vanaf 2012 op de culinaire kaart te plaatsen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio