Pareja belde al met De Muner

Nicolas Pareja sukkelt nog altijd met een bloeduitstorting aan de bil en is zeer twijfelachtig voor de partij van zaterdag tegen Lokeren. Maar misschien kan hij zijn club Anderlecht deze week ook buiten de krijtlijnen een dienst bewijzen. Bijvoorbeeld door zijn gewezen ploegmaat Pablo De Muner (26) te overtuigen om naar Brussel te komen.

'We hebben twee jaar samengespeeld bij Argentinos Juniors', aldus Pareja. 'We hebben ondertussen ook al met elkaar gebeld, hij wil graag naar hier komen. Ik heb hem al uitgelegd dat de concurrentie met Wasilewski heel zwaar zal zijn. Maar ook De Muner is een bijzonder sterke kerel. Misschien niet zo snel, maar hij maakt dat goed met zijn kracht. (lachend) Ik heb hem verteld dat hij zeker naar hier moet komen, dan hoef ik tenminste niet meer als rechtsachter te spelen. Grapje hoor.'

Refs te streng

Pareja kwam ook nog eens terug op de nieuwe onderrichtingen voor de scheidsrechters.

'Ik vind ze veel te streng. Werkelijk niks mag je nog zeggen. In Argentinië kon je wel je mening kwijt, als je maar met respect deed. Goed, trainer Vercauteren heeft er ons op gewezen. We gaan geen domme kaarten meer pakken.' (mre)

Corrigeer