Geen Vlaams geld voor Opel Antwerpen

Geen Vlaams geld voor Opel Antwerpen

Kris Peeters: Europa verbiedt ons nog verder geld aan Opel te geven. pn Foto: © Philip Reynaers

De Vlaamse regering zal geen geld injecteren in de vestiging van Opel Antwerpen met het oog op een mogelijke overname. Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters is dat 'gewoon niet mogelijk' omdat Europa het niet zou toestaan.

De bezorgdheid over de toekomst van Opel Antwerpen neemt toe, ook binnen de Vlaamse regering. Normaal gezien liep de deadline van moederbedrijf General Motors voor het vinden van een overnemer voor de vestiging in Antwerpen donderdagnacht af. Op dit moment onderhandelt GM nog met twee kandidaat-overnemers: een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerder. Kris Peeters verwacht nu maandag een beslissing, want dan komt de internationale werkgroep rond Opel bij elkaar.

De Vlaamse regering rekent alvast op een geloofwaardig businessplan, dat rendabel en financieel solide is en dat zorgt voor duurzame tewerkstelling. Een injectie van de Vlaamse overheid in de vorm van investeringssteun komt er zeker niet. Waarborgen geven, zoals de Vlaamse regering in het verleden al deed bij bedrijven in moeilijkheden, behoort wel tot de mogelijkheden. De Vlaamse regering kan ook opleidingssteun geven wanneer er vraag zou zijn naar opleidingen in het geval van een nieuwe investeerder. Voor de grond van de Opelvestiging is een sale-and-lease-backconstructie door de Vlaamse overheid een optie, zei Peeters nog.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S