Voetbalclub huurt dan toch horecaruimte na discussie over huurprijs

TEMSE - Voetbalclub KSV Temse zal dan toch de kantine en feestzaal in het Fernand-Schuermanstadion uitbaten. Ze bereikte daarover een akkoord met het gemeentebestuur.

In het voetbalstadion in de Schoolstraat liet de gemeente een nieuwe tribune bouwen, waaronder een polyvalente ruimte is ondergebracht. De constructie zou ter beschikking worden gesteld aan KSV Temse uit derde klasse.

Alles ging goed, tot de club de voorwaarden van het gemeentebestuur hoorde. Het gebruik van de tribune met 440 zitjes en de bijhorende horecaruimte zou de vereniging 3.000euro per jaar kosten. Daarbovenop zou ze 200euro per wedstrijd moeten neertellen, plus een halve euro per ticket en zes euro per abonnement. Dat zou neerkomen op ongeveer 10.000euro per jaar, berekende KSV Temse, dat het voorstel verwierp.

De voetbalvereniging betaalt momenteel 20.000euro voor het gebruik van de velden in het stadion en de oude kantine. Die zal ook in de toekomst gebruikt worden als drankgelegenheid voor de supporters. De nieuwe polyvalente ruimte zou als VIP-onderkomen worden aangewend. KSV Temse dreigde ermee geen gebruik te maken van de nieuwbouw, zodat de gemeente op zoek moest gaan naar een andere concessiehouder.

Uiteindelijk hebben KSV Temse en het gemeentebestuur een akkoord bereikt. De details daarvan worden voorgelegd aan de gemeenteraad, eind deze maand. Niettemin verstuurde de gemeente gisteren al een uitnodiging voor de officiële opening van de kantine en feestzaal, op vrijdag 1oktober.

Het initiatief heet Club 45: KSV Temse is als fusie van FC Temsica en SK Temsche van start gegaan in 1945.

Opening Club 45, vrijdag 1oktober om 20uur, met receptie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio